За грима

Гримът за всеки е нещо различно - за някои това е ежедневие и навик, нещо, което са свикнали и правят постоянно. За други гримът е хоби и страст - начин да изразят себе си и настроението, в което се намират. За трети гримът е нещо съвършено чуждо и непознато като материя, нещо, което ежедневно срещат, но никога не са се престрашили да опитат. За четвърти е досадна необходимост, за да прикрият видимите и невидимите белези, свързани с неприятни спомени.

Във всички случаи гримът се прави, за да изразим себе си, за да се покажем пред другите такива, каквито сами се виждаме.Чрез грима постигаме ефекта и личното усещане да сме по-красиви, по-дръзки, по-смели, по- уверени, да гледат на нас с възхищение.

Но както във всяко нещо, така и в грима всичко трябва да бъде премерено и съобразено с много фактори. Все пак целта на добрия грим е преди всичко да подчертае хубавите черти на нашето лице, да изпъкне индивидуалността ни, и на второ място да прикрие евентуално недостатъци.

Има едно основно правило: Гримът, както може да подчертае, така и да заличи съществуващата естествена хубост. Затова е от изключително значение той да бъде поставен така, че да не изпъква той, а Вие. Перфектният грим не е този, който е съвършен сам по себе си, а този, който прави носителя му такъв. Затова преди да се прибегне до действие, трябва да се вземат под внимание природните дадености на Вашето лице, вида и формата на грима и цветовете, които Ви отиват по принцип, след това всичко се съобразява и с тоалета, стила и цветовете, прическата, повода за събитието, Вашето лично виждане и предпочитание за грима, така, че да чувствате увереност в себе си и в перфектния си вид, самочувствие, което ще ви отвори много врати и ще спечели много хора на Ваша страна. Изключително важно за гримът е той да Ви прави не само красиви, но и да ви дава увереност в трайността му и в перфектния му вид за дълго време. Качествената козметика, както и професионалните средства и техники за поставянето на грима, които се използват от професионалистите, Ви дават гаранция за щастливи мигове, паметни моменти, красиви спомени за преживяни събития и празненства, „запечатани” на носител, на които отделяте време и внимание на хората около Вас, концентрирате вниманието си върху случващото се, вместо да мислите за вида и състоянието на грима си постоянно, за начина по който изглеждате и за пропуснатите мигове, когато „тайно” навън сте оправяли грима си.

За всеки вид грим ( ежедневен, официален (вечерен), сватбен, абитуриентски, мъжки, сценичен, телевизионен, театрален и т.н.) техниките на поставяне са различни и строго индивидуално съобразени със случая. Затова съветвам всички, на които им предстоят подобни мероприятия да се консултират с професионалисти и да се възползват от услугите им.

Лично аз съм предпочела да работя с качествената козметика на „Хеленика Козметикс”, а именно с професионалната марка Radiant Professional и Seventeen. Тези марки не само предлагат най-богатата палитра от цветове на пазара, но и подхранват и овлажняват със съставките си, дават дълготраен безупречен вид на грима, затова са се превърнали в марки №1 в родината си - Гърция и са предпочитани от професионалистите, поради високото си качество, най-богатата гама от цветове, но и поради разумните си цени.Тази козметика предлага изключителна устойчивост и дълготрайност на грима, винаги най- модерните и актуални цветове и консистенции, най- разнообразна гама цветове на всички артикули, задоволяващи и най-капризните нужди на клиентите си. Така мога да гарантирам на хората, които ми се доверяват, перфектен вид и комфортно усещане на грима часове наред. По този начин няма да рискувате да останете недооценени, с ниско самочувстие и подтиснати от вида си, няма да се налага да криете снимки или да „триете” спомените си, само заради начина, по който изглеждате. Напротив- бъдете красиви,насладете се на щастливите мигове, помогнете им да се случат!

Любопитно за грима

Преобразяването на човешкото лице е започнало още в праисторията с появата на пещерните рисунки – гримът под формата на татуйровки, рисунки по тялото, лицето, маски.

В последствие гримът заема своето място и в театъра. Древните индийски, китайски, японски и гръцки театри са взаимствали грима от начините на преобразяване в живота. Заслугата на театъра за обогатяването и развиването на начините на гримиране е голяма.

Още в древността китайските и японските народи рисували лицата, подчертавайки очите, веждите и устните си. Гримът в тези случаи напомня на маска.

В Древна Гърция за тържествата в чест на бог Дионисий, участниците боядисвали лицата си, за да придават по-забавен вид на празненствата.

В Египет гримът също има своето място – там гримът е присъщ не само за жените, но и за мъжете – типичен е изразеният и издължен очен контур.

През средновековието, наред с начистоплътността си, по-заможните дами наблягали на парфюмите и грима, който се свежда до оцветяване. Днешният начин на гримиране в цирка напомня на средновековния грим. Цветовата гама е била ограничена до Бяло, черно, червено.

С течение на времето гримът е еволюирал и се е развивал, с него и технологиите за създаването и обогатяването му, така, че днес гримът, освен разкрасяване, ни дава надеждна защита от вредните влияния на околната среда, подхранване и ревитализиране на кожата.

grim grim2