Здравейте! Приятно ми е да се запознаем!

Здравейте, приятели!

Казвам се Мария Пенева и с удоволствие ви представям моя уебсайт.

Тези от вас, които ме познават отдавна, със сигурност знаят откога нося в себе си тази страст към грима – от ранните ученически години. Както при много други момиченца се случва, любимото ми занимание беше да се снабдявам тайно с гримовете на мама и да творя всевъзможни уникати по себе си и по лицата на приятелките си. Докато при доста деца това отминава с времето, при мен тази тенденция се засилваше, желанието да се занимавам с грим се бе превърнало в мечта. Ровех се навсякъде и четях всичко, свързано с грима. Първо беше хоби, после завърших гимназията и побързах да се снабдя с по-задълбочени знания, относно изкуството на гримирането, като се записaх и успешно завърших специализиран курс. Започнах първо да гримирам приятелки и роднини, после и техни приятелки и роднини по различни поводи.

Поради стечение на обстоятелствата, или поради силното ми желание, работих като гримьор за фирма „Хеленика Козметикс”, вносител на професионалната козметика Radiant Professional, както и марката Seventeen. Присъствала съм на обучение в Гърция, както и в София на много и задълбочени фирмени тренинги за сферата на грима и развитието на индустрията, новите технологии и тенденции в цветовете и техниките на гримиране, като това ми помага да съм винаги в крак с последните тенденции в областта. Работих също и като гримьор за професионалната козметика, разпространена по целия свят – Inglot, но поради увеличилия се брой на редица частни ангажименти, предпочетох индивидуалната кариера.

От три години насам съм единственият гримьор във Варна, който предлага услугата AIR BRUSH make up – това е революционна иновация в грима и начинът на полагането му. Дълги за изброяване са предимствата и луксът, които този грим предоставя пред традиционния такъв:

  • Нанася се със специален уред – аерограф, който замества традиционните четки, което го прави много по-хигиеничен начин за полагане на основата, като лицето не се докосва с ръце, а се впръсква вълшебната основа!
  • Издържа толкова дълго, докато сами решите да го свалите.
  • Единственият грим, който е в състояние да съчетае двете изключващи се понятия – невероятна покривност и изключително естествен вид на кожата, все едно нямате грим.
  • Най-подходящият грим за снимане в HD формат.
  • Има стягащо кожата действие, което го прави много подходящ не само за младите, но и за по-зрели дами, освен това не се „стича” в бръчиците и порите по лицето, а остава като невидим воал върху повърхността, като има и невероятно изглаждащ ефект.
  • След дълго проучване на пазара съм избрала да работя с най-добрата марка в световен мащаб – TEMPTU PRO.

Може много да се говори за този съвършен към момента грим, но по-силно убеждание се постига само с луксозното му докосване до Вашето Аз!

И най-новото в дейността ми с КУРС ПО ГРИМ, който водя. За момента той е само базов курс, като тенденцията е да се организират и мастър класове за напреднали и по-обхватни и задълбочени допълнителни курсове.

Работя съвместно с невероятния талант във фризьорството – Кристиян Милев, с който творим уникални визии, както и със студиата за красота – Милисент, Orange, New Be, Zotic, Just Beauty, както и с модни агенции Мойра и Best Models Group. Имам съвмести изяви и проекти и с фотографите Balin Balev и Denis Mutlu, както и с други техни колеги – Йозеф Зидаров, Milen Lesemann, Алекс Манчев, Христо Момчаров, Камен Загоров, Владимир Ладев, Pablo Romero. Вземам участия при ежегодните конкурси за красота – МИС ИУ- Варна, Лице на Спа Musitta, заснемане на фотосесии и видео клипове, промоции и други мероприятия в сферата на модата и красотата. Тепърва се увеличават проектите, от които с удоволстие ставам част.